Ritmische Gymnastiek

Bij ritmische gymnastiek laat je op het ritme van muziek je soepelheid zien. Prachtig om te zien, en vooral fantastisch om te doen. Meisjes tussen 5 en 10 jaar kunnen bij ons wekelijks les krijgen in Ritmische Gymnastiek. Een pure meisjessport! Turnen en dansen tegelijk.

Muziek, ritme en coördinatie zijn belangrijk bij ritmische gymnastiek. Afwisseling van ritme en snelheid van de muziek is erg belangrijk, zo kun je de uitvoering van je oefening maken zoals je zelf wilt. Je oefent om een zo perfect mogelijke uitvoering te geven. Dat kan tijdens een demonstratie of een wedstrijd, individueel, in tweetallen of met een groep. Bij ritmische gym kun je gebruik maken van verschillende soorten materiaal: bal, hoepel, touw, lint en knotsen.

2e plaatst voor gymnasten Noor en Antonina tijdens de NK
2e divisie ritmisch gymnastiek in Hilversum, Mei 2019

Antonina, oefening individueel hoepel
NK 2e divisie ritmisch gymnastiek
Hilversum, Mei 2019


De lessen staan onder de deskundige leiding van Sofija en vinden plaats op donderdagmiddag en zaterdagochtend in de Tonido turnzaal.

Donderdagdag
> 16:00 - 18:00 uur Ritmische Gymnastiek Wedstrijdtraining (op uitnodiging)

Zaterdag
> 09:30 - 10:30 uur Ritmische Gymnastiek, 6-12 jaar
> 10:30 - 12:30 uur Ritmische Gymnastiek Wedstrijdtraining (op uitnodiging)Demonstratie van ritmische gymnastiek tijdens de Onderlinge Wedstrijden 2016