Wedstrijdturnen

De voorselectie

De voorselectie is bedoeld voor enthousiaste en getalenteerde turnsters van 6, 7 en 8 jaar oud die aanleg hebben voor de turnsport. Tijdens de trainingen worden turnsters op een speelse manier uitgedaagd nieuwe turnelementen te leren en worden ze langzaam voorbereid op de wedstrijdsport. Deelname aan de voorselectie kan uitsluitend op uitnodiging of doormiddel van selectie tijdens een testdag.


Alle turnsters die instromen in de voorselectie zullen starten met een proefperiode van 2 maanden. De proefperiode is er voor de turnster om te kijken of zij het leuk vindt en voor de trainster is het de gelegenheid om te kijken of de turnster naast het aanwezige talent ook voldoende doorzettingsvermogen heeft en het aan kan om in de selectie te gaan turnen. Fysiek en emotioneel moet een meisje dit aan kunnen. Mocht de turnster zelf toch liever terug gaan naar 1 of 2 uur per week, dan kan dat natuurlijk. Het belangrijkste is dat de meisjes enthousiast blijven voor de turnsport, op welke wijze dan ook!

De voorselectie traint 4 in de week verdeeld over 2 dagen:
> woensdag 15:00-17:00 uur
> zaterdag 10:30-12:30 uur


Selectie turnen
De selectie richt zich op meisjes die meer in hun mars hebben en deel willen nemen aan wedstrijden op D2 en D1, divisie 4 en divisie 5 niveau.

De turnsters worden voorbereid op wedstrijden. Ze krijgen een wedstrijdoefening die past bij de leeftijd en het niveau van de turnster. Tijdens de trainingen worden deze aangeleerd en steeds verder verfijnd; door op heel veel verschillende manieren en met allerlei verschillende toestelopstellingen de onderdelen te oefenen, maar ook door kracht en lenigheid op te bouwen.

Tijdens wedstrijden doen de turnsters van de selectie dan mee op de onderdelen sprong, brug, balk en vloer.


De selectie traint 4 uur in de week verdeeld over 2 dagen:
> maandag 17:30-19:30 uur
> woensdag 17:00-19:00 uur